Tilbakemeldinger på Ren Fordels opplæringsprogram fram til fagbrev

18. januar 2023

Ren Fordel har siden oppstart kjørt en rekke kurs, og spesielt har vi utviklet en spennende løsning for undervisning fram til fagbrev.


Klassen samles digitalt på Teams eller Zoom, og gjennom Ren Fordels digitale læreplattformen ledes klassen fra start til mål av en lærer – erfaringene er oppsiktsvekkende!

I 2022 kjørte Ren Fordel fagopplæring av to klasser – en intensivklasse med 16 ledere bedriftsinternt to kvelder i uken, og en klasse en gang i uken over to semester.

Vi har lyst å dele noen av tilbakemeldingene fra kursene, hvor vi har «tatt pulsen» på hvilken erfaring og utbytte kandidatene har hatt.

Klassene består av kandidater fra mange ulike land og bakgrunn, og består av kandidater med kompetanse og utdannelse fra andre fag og yrker fra tidligere. Noen har lang praktisk erfaring i renholdsfaget og har tatt mål av seg til å få stadfestet sin kompetanse gjennom det å få fagbrev i renholdsoperatørfaget.
Noen av kandidatene har kjent på utfordringer som språkferdigheter, ulik bakgrunn o.a.
Det gleder oss å høre tilbakemeldinger og erfaringene kandidatene har ved å benytte Ren Fordel som arena for opplæring til fagbrev.

Vi gir dere her noen «smakebiter» av tilbakemeldingene fra kandidater fra ulike klasser:

Stian

Å ta fagbrev gjennom Ren Fordel har jeg utelukkende positive erfaringer med. Instruktøren er en særdeles hyggelig, kompetent og faglig sterk mann. Flink til å engasjere og involvere elevene hele veien, samt at han tok seg god tid til å forklare godt i de litt vanskeligere/tyngre temaene. Formatet med å ha undervisningen over nett, i Teams fungerte meget bra, bortsett fra noen få tekniske problemer. Måten undervisningen følger modulene i bøkene, gjør det enklere å finne fram og lese på egenhånd i tillegg. Alt i alt en meget god opplevelse.

Kommentar fra Ren Fordel:
Kandidaten har gleden av å ha fullført den teoretiske eksamen med god karakter.
 


Santa:

Jeg vil gjerne dele mine erfaringer om Renholdsoperatørfaget kurs. Da jeg fikk tilbud om å være med på dette kurset var jeg litt forvirret, fordi mitt norske språk ikke er veldig sterkt, så tanken på at jeg ikke ville lykkes var veldig urovekkende, men jeg prøvde å tenke positivt. Vel, det er den første dagen av kurset! Læreren er veldig snill, tar hensyn til hver elev. Begynnelsen var litt vanskelig på grunn av språket. Teorien var veldig interessant, selv om jeg har jobbet på dette feltet i lang tid, men jeg lærte mye ny informasjon, og det endret noen vaner på jobben siden de første leksjonene. Et veldig stort pluss var at vi hadde muligheten til å kjøpe bøker, og det hjalp meg virkelig mye, fordi all den viktigste informasjonen alltid var foran meg. Læreren var alltid oppmuntrende og positiv, i mitt tilfelle ga han virkelig mye oppmerksomhet for å forstå alt, hvis jeg hadde spørsmål, kunne jeg uten tvil henvende meg til læreren, og han ville hjelpe meg. Disse kursene var også veldig god språkpraksis. Det var en god beslutning! Teorien bestått!


Kommentar fra Ren Fordel:
Kandidaten har gleden av å ha fullført den teoretiske eksamen med god karakter.


Jørn:

Mitt utgangspunkt for å ta fagopplæring i renhold var at jeg innså at jeg hadde mye omtrentlig forståelse av faget. Jeg ønsket altså å få en større trygghet i mitt arbeid med renhold.

 

Jeg synes fagopplæringen hadde en fornuftig oppbygging, der det tidlig i kurset ble fokusert på det å forstå verdien av renhold, viktigheten av å ha en sevice-mindet innstilling, hvor mye som påvirkes av egen holdning - både det arbeidet en selv utfører og ikke minst hvordan dette bidrar til tilfredse kunder. Dette var virkelig en nyttig vekker for meg!
 

Videre i kurset fikk jeg dekket mange av de hullene jeg hadde i min forståelse av faget. Jeg merket at kurset bidro til både større trygghet og bedre selvfølelse.

 

Det var supert å ha en erfaren, kunnskapsrik og engasjert lærer, som var veldig 'på', for at vi kandidatene ikke skulle gå glipp av en eneste millimeter av lærerplanen.

 

Tidlig i opplæringen tok jeg en avgjørelse, som jeg inn mot eksamen angret på. Jeg tenkte at jeg ikke hadde behov for å skaffe meg lærebøkene siden jeg kom til å notere ned det som var av betydning. Jeg noterte en del, men mine notater var av varierende kvalitet mht. struktur, innhold og lesbarhet. Heldigvis fikk jeg tak i bøker før eksamen - noe som viste seg å være gull verdt!'


Kommentar fra Ren Fordel:
Kandidaten har gleden av å ha fullført min teorieksamen med topp karakter.


Carmen:

Jeg vil si at jeg var veldig heldige å få vær en del av et spennende lag, med folk rundt meg som har felles interesser, og så ikke minst har jeg lært ganske mye fra dem.

Veiledet av læreren som var involvert både emosjonell og profesjonell, alltid hjelpsom å finne svar på det vi lurte på. Det var utmerket kurs, … til og med for de som strever med norsk språk. Derfor vil jeg gjerne anbefale dette til alle.

Vil hjertelig takke læreren for støtten, og er veldig stolt av meg selv for at jeg klarte å bestå eksamen, med tanke på jeg ikke snakker norsk så godt.
 

Kommentar fra Ren Fordel:
Kandidaten har gleden av å ha fullført den teoretiske eksamen med god karakter.


Laila:

Jeg har veldig gode erfaringer fra hele dette kurset, det var en veldig fin måte å lære på for min del.

Jeg har aldri vært noe spesielt skoleflink og spesielt ikke teori - så var veldig spent på hvordan dette skulle gå.

Alltid vært mere praktisk av meg.

Programmet er veldig godt laget og oppdelt, veldig fin gjennomføring med kapittel for kapittel og tester etter hvert kapittel er ferdig, dette var veldig positivt synes jeg og med tilbakemeldinger for hver test du tar.

Veldig godt gjennomført under hvert kapittel med ordet fritt og lesing av enkelte avsnitt.

Veldig god jobb av læreren som forklarer ting godt og nøye og veldig fint gjennomført generelt.

Veldig effektivt at dette kan gjøres med samlinger på teams, gjør alt mye enklere i en hektisk hverdag.

Resultat for meg ble strålende, aldri fått så bra karakter noen gang som 6 :-)

Meldte meg opp til praktisk eksamen ikke lenge etter, og har bestått denne også - så fagbrev er i boks.

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle ta fagbrev siden jeg har vært i bransjen siden 2009 men aldri kommet meg så langt så dette var en strålende mulighet for meg.
 

Kommentar fra Ren Fordel:
Når det gjelder Laila sin innsats så har hun gjennomført hele programmet med eksamen i teori og praksis på under ett år, på ca 10 mnd.  

 

Har du den personlige ambisjonen å ta fagbrevet i renhold – nå målet som Renholdsoperatør?

Ta kontakt med Ren Fordel og vi skal lede deg frem til målet!

Kontakt oss

Vi setter pris på at du kontakter oss, og du når oss på

Sentralbord: 98 90 12 12

- eller send oss en e-post til: post@renfordel.no

Ren Fordel
Ren Fordel
Popup Image

Ta kontakt

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort. Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Send e-post
Kontakt oss på chat

Bli medlem i dag!

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort.
Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Ta kontakt