Ren Fordel vil gratulere alle kvinner med selveste kvinnedagen.

08. mars 2022
Som så mange poengterer, så lurer de på om vi fremdeles har behov for denne dagen, og for denne markeringen?

I Ren Fordel er vi vi en organisasjon som jobber for virksomheter innen renholds-, facility- og eiendomsservice bransjen. Vi vil derfor også være en foregangsfigur innen likestilling. Med en sterk kvinnelig styreleder Cecilie Rochstad og ett faglig geni av en nestleder Hilde Dyrkorn. Ett styre der 3 av 5 er kvinner. Vi har både ett meget sterkt fagråd og strategiutvalg, der halvparten av de som sitter er sterke kvinnelige ledere fra noen av de største selskapene i bransjen. Vi hyller kvinnene i denne bransjen ikke bare med ord, men også i praksis.

Ren Fordel gir deg et kvalitetsstempel gjennom vår sertifisering gjennom vår fine Britt Mostue, kompetanseløft gjennom våre medlemsmøter og vårt akademi, samt at det sparer deg for store kostnader gjennom våre medlemsfordeler. Her bidrar vi ekstra med fordeler som «gravid i jobb», som er ett fantastisk opplegg for å klare å tilpasse hverdagen for kvinner, når det trengs.

Vi sikrer deg og din virksomhet fri juridisk rådgivning, gunstige forsikringsordninger og andre viktige driftsavtaler til rimelige priser på det du trenger for å drive din bedrift. Dette gjør vi selvfølgelig gjennom en av landets beste advokater, som er vår kvinnelige bauta Hedvig Svardal.

Målet vårt er å bli Norges viktigste bransjeorganisasjon, og vi skal løfte kvaliteten og anseelsen til Norges mest samfunnskritiske bransje. Dette gjør vi med å blant annet kurse både kvinner og menn i sin likhet, med å hylle alle «vaskedamer» der ute med den største salutt.

Hvis vi ser på tall fra samfunnsforskning på hva som er forskjellen i timelønn mellom menn og kvinner, tilsvarer kvinners timelønn 89% av menns lønninger. Så vil du kanskje si at; «jammen kvinner velger jo bevist dårligere betalte yrker».. Nei. Hvis vi sammenligner like kvinner og menn; altså samme alder, like lang utdanning, som jobber i samme sektor, næring og yrke, er lønnsforskjellen på 8 prosent. Så er det mange som lurer på dette glasstaket.

Timelønnen for lavtlønnede er 4 % lavere for kvinner, timelønnen på midten av lønnsstigen er 8 % lavere for kvinner, mens hvis vi ser på toppen så har kvinner 19 % lavere lønn enn menn i samme stilling. Så kan du spørre deg; trenger vi fremdeles kvinnedagen? Dette er noe Ren Fordel ønsker at skal bli bedre.

Heia kvinnedagen!
Cecilie Rochstad
Cecilie Rochstad

Styreleder Ren Fordel

Popup Image

Ta kontakt

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort. Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Send e-post
Kontakt oss på chat

Bli medlem i dag!

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort.
Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Ta kontakt