Med blikk på en entusiastisk servicemedarbeider - med økt kunnskap og fagbrev som mål!

23. februar 2023
Ren Fordel har hatt gleden av å møte Anny-Elise Hjelle som er en ung og entusiastisk servicemarbeider som har et klart mål om å ta fagbrev i renholdsoperatørfaget og ellers tilføre seg ny kunnskap om fagets innovasjon og utvikling. Hun har som mål å bli renholdsleder en dag.
Hun er ikke bare Stolt Renholder - hun har allerede fagbrev som kokk!

Ren Fordel ønsker å presentere henne gjennom et intervju etter at vi møtte henne for første gang på nyåret nå i 2023...

Anny-Elise ble høsten 2022 en blant mange som opplevde at det ikke gikk som det burde under den praktiske fagprøven -desverre. Sammen med mange strøk hun på fagprøven i renholdsoperatørfaget - og gikk på en skikkelig "smell", og hun sier: "Noen ganger blir drømmer og mål knust. Men desto viktigere er det å aldri gi opp, kjempe videre for deg selv og for alle andre. Eg har lært sykt mye om meg selv og hvilke verdier eg står for, og hva som er verdt å kjempe for. Alle praksiskandidater fortjener å ha en god og trygg opplevelse når dem er oppe til fagprøven. Vi må ta vare på renholderne, hvis ikke, vil det bli en bransje med lite faglært personell", sier Anny-Elise.

I Ren Fordel' samtaler med Anny-Elise viser hun sin vilje til å fortsette å lære mye mer om renhold og faget, og gir utrykk for ønske om  å kunne få oppleve prosjektet som ble omtalt i Renholdsnytt 6/2022 i fbm RTB-prosessene på Haukeland Sykehus i Bergen.

RTB prosjektet på Haukeland Sykehhus har blitt ledet med stødig hånd av Rune Hovlandsdal, og som nå er ny daglig leder i Ren Fordel. Det ble ordnet fra sentralt hold i Ren Fordel et møte med Rune for å realisere hennes ønske om å få innblikk i RTB prosessene - og det til og med gjennom 3D-modell.


Hør hva hun sier:
 

Hva sitter jeg igjen med etter besøket

Sitter igjen med en 'wow' opplevelse etter å ha fått gjennomgang av Rune Hovlandsdal i Ren Fordel med 3D-model programmet.
 

Muligheten som åpner seg med bruk av samme 3D-modell som man bruker i byggeprosjekter i dag, ser jeg på som fremtiden for renholdsbransjen å ta i bruk også.
 

Når man tenker igjennom alle de ulike arbeidsforholdene jeg har jobbet i, så forstår man raskt hvor nyttig verktøy dette vil være for både god planlegging og effektiv jobbing.
 

Dette vil gi en trygghet for arbeidsleder og alle de ansatte rundt som skal utføre arbeide slik at man snakker samme språk og forstår arbeidet som skal utføres.
 

Alltid viktig å påminne om hvor nødvendig det er med et godt renhold under byggefasen, slik at farlig støv ikke gjemmer seg og kommer frem etter bygget er ferdigstilt.
 

Ved bruk av 3D modell i planlegging så forstår man raskt mengden og type arbeid som møter en. Man kan da planlegge tiden bedre under arbeidet som skal utføres, og enkelt se hva type møbler og innredning hvert rom har. For renholdsfaget vil det alltid være nyttig info slik at man møter opp med rett utstyr.
 

Jeg har derfor blitt en stor tilhenger av dette programmet som jeg fikk gjennomgang i, og håper virkelig at dette kan være noe vi kan få iverksatt i renholdsfaget som erstatter dagens plantegninger som vi i dag bruker.

Bygger kompetanse
Anny-Elise har engasjement i andre bransjeområder, og hun har erfaring fra Off-Shore og sier derfor:
"Visste dere at å være renholder offshore ikke bare er å vaske gulv og inventarer ?
Arbeids oppgåvene våre er veldig variert fra dag til dag og fra uke til uke.
Her er vi med på alt fra lugar vask, nedvask, vaskeritjenester ombord, messetjenester (vaske opp, hjelpe kokken med forberedelser) og så er det enkelte plasser der renholdere og kokker er med i førstehjelpslaget ombord.
Vi er service innstilt og løser di fleste utfordringer med et stort smil og det er noe eg virkelig er stolt av".


Ikke bare en Stolt Renholder - hun har allerede fagbrev som kokk, og når hun får fagbrev i renholdsoperatørfaget har hun som mål å bli renholdsleder en dag!

Den siste helgen ble hennes engasjement kåret med hedersmedaljen Cordon Bleu under den årlige årsmiddagen til Norske Kokkers Landsforening Bergen.

Berettiget til tildeling av CB er medlemmer som har minst 8 års praksis i kokkefaget inklusiv læretid, med minst 5 års aktiv medlemskap i laug tilsluttet Norges Kokkemesteres Landsforening, og et fremmøte på minst 70 prosent, og som har vist stor faglig dyktighet og deltatt aktivt på arrangement som er i laugets regi.

Jeg er veldig stolt over innsatsen som mange frivillige medlemmer legger ned hvert år, sier Anny-Elise.

Jeg vil her på lik linje som jeg gjør med renholdsfaget poengtere viktigheten med å få frem faglærte kokker.
Begge yrkene har store behov for faglærte personell.

Hilsen
Stolt Renholder 🧹🧼🫧
og en
Veldig Stolt Kokk 👩‍🍳🏅

Ren Fordel
Ren Fordel
Popup Image

Ta kontakt

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort. Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Send e-post
Kontakt oss på chat

Bli medlem i dag!

Veien til å bli medlem for deg og din organisasjon er kort.
Alt du trenger er å ta kontakt. Vi tar oss av resten!
Ta kontakt